Bent u zich er wel van bewust dat we eigenlijk ons hele leven elke dag gedreven worden door uitdagingen? We beginnen al heel vroeg met het pushen van de kinderen om de eerste stapjes te zetten of voor het eerst oma/opa te zeggen.
Vervolgens moet er gepresteerd worden tijdens onze schoolperiode middels uitdagende leermethoden. Bent u nog geweest bij de PET IJmond? (Promotie Evenement Techniek), ook leuk hoor al die uitdagende werkjes die de kids te doen krijgen. Overigens een nieuw record dit jaar. Meer dan 1800 aanstormende talenten van groep 8 zijn geweest om te snuiven aan de techniek. Maar goed, wel of niet in de techniek, ook tijdens ons werkzame leven moeten we regelmatig geprikkeld worden met nieuwe werkzaamheden.

Soms moet je gewoon accepteren dat een uitdaging mislukt is. Zoals bij ons thuis de uitdaging om de spruitjes bij de mannen naar binnen te krijgen. Soms win je, soms verlies je.
Maar ook in deze IJmondiaan staat het weer boordevol met allerlei uitdagingen die mensen aangegaan zijn. De winnaar van de IJmondiaan Golfcompetitie is bekend geworden. De OD IJmond (Omgevingsdienst IJmond) heeft Interreg (Europees subsidiegeld) toegewezen gekregen om de havens van de IJmond energie zuiniger te krijgen. Of anders de 9 genomineerden voor de verschillende prijzen, wie wordt de winnaar? We hebben ook nog een leuk verhaal over ‘the day after’ met de kennisvouchers.
Ik kwam vorige week Herman van Teylingen tegen, de enige echte Maestro Cortador van Nederlandse bodem. Dat is zoiets als een vinoloog, maar dan anders, hij zou eigenlijk jamónoloog moeten heten, dan zou ik het snappen. Hij heeft zoveel kennis van de Spaanse ham, dat ik denk dat hij de uitdaging aan kan gaan na 6 maanden drogen, nog te kunnen zeggen in welke boomgaard het varken de eikels heeft gegeten die hem zijn specifieke smaak geeft.

Ook de regering ziet zich weer voor een uitdaging staan gegeven het feit dat het zo lang geduurd heeft voor ze kunnen beginnen. Hoewel in dit geval het natuurlijk wel de vraag is voor
wie het de grootste uitdaging is, voor de bewindslieden of voor het Nederlandse volk.

In ieder geval is het geen uitdaging, eerder een welkome verrijking van de geest, om deze IJmondiaan te lezen, veel leesplezier!