Ik lijk wel een warmtezombie, de kachel staat te hoog op deze koude avond. Mijn hersenen zijn gedegradeerd tot breinblubber en ik voel mij verplicht de hulp in te roepen van het gezin om de eer te redden om dit laatste voorwoord van het jaar op tijd in te leveren bij de uitgever. Marco heeft alweer 3 x gemaild dat het nu toch echt wel moet komen.

Ondersteund door een bakje pepernoten dat om de 5 minuten bijgevuld moet worden (vroeger deden ze er een hele avond mee) zijn de heren om te kopen om mij te voorzien van actualiteiten, wetenswaardigheden en andere waardevolle ontdekkingen van het afgelopen jaar, die vermeldenswaard zijn. Zo is er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar milestones in nieuwe relaties. En wat blijkt? Na gemiddeld 2 tot 6 maanden zijn we zo vertrouwd met elkaar dat we ongegeneerd scheten laten in elkaars bijzijn. Kijk dat is nou nog eens kennis daar kan je wat mee. Nu maar wachten tot ze gaan onderzoeken bij hoeveel scheten per uur, je maatschappelijk geaccepteerd weer mag scheiden. Dan de bitcoins. Volgens de heren ben ik echt een sukkel omdat ik niet begin dit jaar Bitcoins hebt gekocht bij een koers van $863 die we nu 12 x over de kop weer hadden kunnen verkopen voor $10.000. Ze hebben me haarfijn voorgerekend wat ze door dit lakse gedrag tekort gekomen zijn in de ouderlijke bijdrage aan hun studentenleven. Ik beken schuld. Dan hebben de heren gelukkig ook nog goed nieuws te melden. Er zijn al sectoren waar de vrouwen door het glazen plafond zijn gegaan, en de heren in hun schaduw staan. Het topvoetbal volgend jaar wordt geleverd door het nationale vrouwenteam. Voorwaar ook geen straf voor het publiek. Deze dagen worden er hele bossen opgebrand in de openhaard om tijdens deze donkere dagen voor de kerst er met de familie gezellig voor te zitten. En terwijl we ons schurken aan de warmte en een spelletje ganzenborden spelen, en ons verbazen over allerlei kleurendiscussies dezer dagen, kunnen we geruststellend constateren dat we gelukkig wel een gender neutrale Sinterklaas hebben van onbesproken gedrag en gekleed in een rok. Wat een vooruitziende blik had die man. Overigens, de rust is weergekeerd in de IJmond. Alle ondernemers kunnen weer rustig slapen nu alle awards uitgereikt zijn tijdens de happening ‘IJmond Onderneemt’. Lees er meer over verderop in deze IJmondiaan.

Namens het team van de IJmondiaan willen we iedereen hele prettige feestdagen toewensen, en dat we ‘frisch und munter’ in 2018 weer aan de slag kunnen gaan.

Download hier als pdf